Connect with us

ЛЮБОПИТНО

Белгия забранява социалните мрежи на деца

Публикувано

на

От май Белгия ще въведе възрастови ограничения за ползване на социалните мрежи, съобщи правителството.

Брюксел планира да определи минимална възраст от 13 години до мрежи като Instagram и Snapchat, като профилите на по-малките деца ще бъдат закрити.

Преди навършване на тази възраст отварянето на профил ще става само с изрично разрешение на родителите, съобщиха властите.

Те се мотивират с влизащо в сила европейско законодателство за закрила на децата в интернет, което позволява на всяка от страните членки да избере собствена възрастова граница за социалните мрежи между 13 и 16-годишна възраст.

Правителството се надява със законовата бариера да насърчи родителите да говорят с децата си как да ползват интернет и да се пазят от посегателства на педофили и стокъри, които ги примамват и преследват.

По данни на властите в Белгия всяко четвърто дете на 9-10 г вече използва социалните мрежи, главно Snapchat и Instagram. При 13-14-годишните лични профили имат 83% от младежите.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SWEET оферата

РЕКЛАМА В SWEET RADIO! Подкрепи своя бизнес в студените месеци! Изпрати рекламен клип на твоята фирма, заведение, магазин или бизнес! Първите 5 получени клипа на tvoetoradio@live.com, печелят 30 дни безплатна реклама в ефира на SWEET RADIO! Възползвайте се и от нашето предложение: 30 дни по 15 излъчвания на ден за 30 лева + един месец БОНУС безплатно! 60 дни реклама в SWEET RADIO! за 30 лева!

Последни публикации

TELEGRAM: @SWEETRADIOBULGARIA