Connect with us

ЛЮБОПИТНО

Пак „синя луна“ на 31 март

Публикувано

на

Любителите на астрономически феномени пак ще се радват на „синя луна“. През 2018 година това е вторият път, в който може да се види това явление. Първият път беше в края на януари, а сега предстои в последния ден на март.

С термина „синя луна“ учените отбелязват второто за един месец пълнолуние и всъщност няма нищо общо с цвета на естествения спътник на Земята. Понякога Луната наистина е синя, но това се дължи на фини прахови частици в атмосферата.

Синята луна ще може да се наблюдава на 31 март.

Повечето години имат 12 пълнолуния, появяващи се по веднъж на всеки месец, но в някои години, както и сега, се появяват по две пълнолуния в един месец.

Явлението на 31 март ще се повтори едва през 2020 година, месец октомври, показва календарът на астрономическите събития.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SWEET оферата

РЕКЛАМА В SWEET RADIO! Подкрепи своя бизнес в студените месеци! Изпрати рекламен клип на твоята фирма, заведение, магазин или бизнес! Първите 5 получени клипа на tvoetoradio@live.com, печелят 30 дни безплатна реклама в ефира на SWEET RADIO! Възползвайте се и от нашето предложение: 30 дни по 15 излъчвания на ден за 30 лева + един месец БОНУС безплатно! 60 дни реклама в SWEET RADIO! за 30 лева!

Последни публикации

TELEGRAM: @SWEETRADIOBULGARIA